Monday, 7 October 2013

Seni Cetus Ingin Tahu


Teks: ain akib


TIPS

Imej: Carian Google


Semua orang sukakan sesuatu yang memudahkan. Kemudahan itu mungkin yang menjimatkan masa, ruang, kos dan sebagainya. Jadi, TIPS adalah semudah-mudah perkara yang digemari kerana apabila terlihat sahaja perkataan TIPS semua orang faham bahawa ia adalah suatu yang ringkas dan padat. Jadi, mari kita selitkan TIPS bagi memberi info kepada sasaran kita. Ini memberi nilai tambah dan sekaligus memberi manfaat. Semua orang suka!


Imej: Carian Google


Imej: Carian Google


Perkataan TIPS sahaja mampu menarik sesiapa yang melihat untuk terus memberikan perhatian dan mengambil tahu. Ini adalah salah satu cara untuk mencetus rasa ingin tahu.  Berikan beberapa TIPS dari semasa ke semasa berkenaa dengan produk/servis/ilmu anda. Lihatlah hasilnya!

Seni mencetus rasa ingin tahu ini adalah satu kekuatan yang boleh digunapakai dalam video. 


INGIN TAHU?

Contohnya seperti gambar di bawah ini. ANDA INGIN TAHU? DO YOU WANT TO KNOW? Masukkan juga tajuk kecil yang menjurus kepada perkara yang ingin diketengahkan. Lebih simple tajuk dan lebih pendek ayat yang digunakan adalah lebih disukai orang ramai.Tonjolkan kelebihan dan keunikan produk/servis/ilmu anda agar mudah ditangkap dan dihadam penonton video.


Imej: Carian Google


Imej: Carian Google


KATA-KATA HIKMAH / QUOTES

Kata-kata yang membina dan terus memberi makna juga mampu meraih perhatian sasaran juga orang yang menonton video. Disertakan dengan sedikit illustrasi di mana kita bermain dengan gambar, warna dan huruf, maka suatu daya tarikan yang kuat terhasil.


Imej: Carian Google


Imej: Carian Google


Imej: Carian Google


GAMBAR

Seni itu ada pada kata-kata ataupun pada sekeping gambar. Biarkan gambar berbicara, :) Kepilkan koleksi gambar produk/servis/ilmu anda dengan sedikit touch-up, ia mampu menjadi suatu seni yang menarik! Cuma, jangan sampai sasaran tersalah tafsir dan mendatangkan kerugian kepada pihak kita, :)


Imej: Carian Google

Imej: Carian GoogleBoleh juga cipta dialog bagi gambar. Cungkil kreativiti dan tampilkan!

Cetuskan rasa ingin tahu sehingga sasaran ingin tahu dan mahu ambil tahu!

:)


No comments:

Post a Comment

Jaga Dia untuk Kami

Teks: ain akib INSAN YANG BERGELAR SAHABAT 2003. Hari pertama menjejakkan kaki di bumi Minden, hari pertama orientasi. ...